me
luni, 25 februarie 2013
Fiecare familie la care vei fi bona difera, insa exista cateva lucruri si intrebari general valabile. Intotdeauna trebuie sa stii la ce sa te astepti pentru a face experienta de bona cat mai placuta atat pentru tine, cat si pentru copil.
In primul rand, familiarizeaza-te cu parintii si cartierul in care acestia locuiesc. De asemenea, daca o familie ti se pare dubioasa, nu poti sa le oferi increderea ta sau pur si simplu nu iti place atitudinea lor, refuza postul fara sa ai regrete. Lasa numarul de telefon si adresa la care te duci sa fii bona parintilor sau prietenilor, pentru a sti unde poti fi gasita. Este indicat sa incui usile dupa plecarea parintilor si sa inchizi geamurile, daca acestia locuiesc la parter. Nu deschide usa persoanelor necunoscute si nu mentiona la telefon cine esti sau ca esti singura acasa.
De asemenea, trebuie sa cunosti foarte bine cat mai multe lucruri despre copiii sau copilul de care te vei ocupa. Bineinteles, un copil de 2 luni are alte nevoi decat unul de 6 ani. Daca este prima oara cand esti bona, sfatul meu este sa incepi cu un copil de peste 2 ani pentru ca este destuld e greu si implica foarte multa responsabilitate.
Este foarte important sa stii cati copii vei avea in grija inainte de a ajunge acasa la ei. Unei prietene care este bona i s-a intamplat sa se duca la familia pentru care lucra de doi ani, crezand ca va avea grija de baietelul lor, si acolo erau inca 3 verisori si cativa copii din vecini. Asadar, e important sa intrebi de fiecare data cand esti sunata de cati copii este vorba, indiferent daca lucrezi de mult timp cu familia respectiva, pentru a te pregati si pentru a nu avea surprize neplacute. Daca ajungi si ti se pare ca sunt prea multi copii, spune-le imediat parintilor ca nu vei putea face asta singura. Acestia vor incerca, cel mai probabil, sa mai gaseasca inca o bona pentru a va ajuta reciproc.
Informeaza-te despre cum poti sa ajungi inapoi acasa. Daca parintii sunt amabili, se vor oferi ei sa te duca acasa cu masina. Daca nu, poti sa rogi un prieten sau sa isi pastrezi bani ca sa iei un taxi. Exista in Bucuresti, la fel ca in fiecare oras, cartiere nesigure si periculoase.
Intreaba parintii despre rutina copilului sau copiilor. Trebuie sa stii exact ce asteptari au parintii si ce asteptari sa ai tu de la copilul de care vei avea grija. Niste cereri rezonabile si des intalnite la bone ar fi sa hraneasca micutul sau chiar sa pregateasca ceva pe loc, sa ii faca baie si sa il ajute cu temele inainte de a il pune la culcare. In plus, asigura-te ca stii alte lucruri foarte importante despre copii cum ar fi medicamentele pe care le iau constant sau ocazional, in cazul in care au dureri, daca sufera de alergii la mancare sau daca au astm.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu