me

me

vineri, 14 decembrie 2012

Inca o postare


Am auzit multe zvonuri despre aparatele de aer conditionat si faptul ca ele sunt cauza principala pentru raceli si alergii. Din acest motiv, vreau sa va dau cateva indicatii despre unde si cum sa fie folosite aceste sisteme.

Chiar daca sunt foarte bune pentru persoanele sensibile la temperaturi crescute (batrani, copii) acestea au sensibilitate crescuta la alegeni, bacterii sau curenti de aer. Exista totusi cateva reguli de aur care trebuie respectate pentru a reduce riscurile de imbolnavire din cauza acestor sisteme de racire.

  1. Aparatul de aer conditionat nu trebuie sa fie amplasat in dormitoare, birouri sau in camera de zi, ci pe holuri la mai mult de 5 metri de spatiul in care se desfasoara activitatea.
  2. Temperatura nu trebuie sa fie mai mica de 22 de grade Celsius.
  3. Aerul care iese din aparatul de aer conditionat nu trebuie sa fie directionat spre birou, pat sau masa.
  4. Daca sunteti alergic la praf, polen sau alte elemente care se gasesc in aer, aveti grija sa schimbati filtrul de cate ori este necesar. Altfel, particulele acumulate in filtru vor fi directionate catre spatiul racit. De asemenea, in filtru se acumuleaza bacterii care pot cauza infectii ale sistemului respirator sau alte boli ale acestuia.

Pe langa banalele raceli, rinite sau manifestari alergice, exista si afectiuni ma grave ce pot fi cauzate de un aer conditionat care nu este intretinut corespunzator. Nevralgiile intercostale, de exemplu, apar in urma expunerii la fluxul de aer rece al aerului conditionat. Nevralgiile sunt dureri persistente si nu raspund la antiinflamatorii de obicei. Durerile dentare sunt o alta urmare a expunerii la fluxul de aer rece si chiar daca acestea apar doar daca aveti deja probleme dentare, sunt un semn ca ar trebui sa evitati aerul conditionat direct si sa vizitati medicul stomatolog. O urmare mai socanta si mai grava a expunerii directe la acest sistem este paralizia nervului facial, care se remediaza in timp de cateva saptamani fara tratament sau intr-un timp mai scurt daca administrati medicatie specifica. Este necesara consultarea unui specialist pentru a identifica exact cauza acestei paralizii.

Aceste afectiuni depind de tipul aparatului, de puterea acestuia si de calitate. Un aparat de aer conditionat performant va avea un flux de aer mai redus, insa o capacitate de racire mai mare. Am observat multe aparate care suflau aer puternic insa cald, fie din cauza ca nu a fost schimbat filtrul si a scazut drastic randamentul, fie din cauza unei pierderi a agentului de racire.

Exista foarte multe firlme care comercializeaza, monteaza si intretin aparate de aer conditionat, insa nu toate sunt de incredere. Eu am achizitionat un aparat foarte bun de aici  si sunt foarte multumita de el. Montajul si a fost foarte ieftin (sau chiar inclus in pret, daca nu ma insel), transportul gratuit si intretinerea periodica nu este la fel de costisitoare.

Exista mituri legate de folosirea aerului conditionat, insa trebuie sa aveti aceste aspecte in vedere cand achizitionati un astfel de aparat. In plus, diferenta de temperatura dintre interior si exterior trebuie sa fie de cel mult 6 grade Celsius. In caz contrar, riscati sa va dezechilibrati organismul sau sa vi se faca rau cand iesiti de la 20 de grade, la 40 si soare puternic.

duminică, 9 decembrie 2012

Hello/Buna!

I want to write this post in honor of my family and friends back home. 


Incep eu. Ma numesc Ionut, un nume potrivit pentru o fata singura la parinti pentru ca inseamna "gratia favorita", conform internetului (si cu totii stim ca internetul nu minte niciodata, nu-i asa?). Sunt eleva la un liceu de prestigiu din Bucuresti si tocmai am implinit frumoasa varsta a majoratului. Imi place sa citesc, sa ma uit la filme si sa ies in oras cu prietenii mei. Am inceput acest blog din dorinta de a imi face prieteni noi si de a afla despre noi carti si filme de calitate. Daca aveti aceste pasiuni si scrieti despre ele, suntem prieteni deja si nu o stim!

Prin urmare, asteptarea mea de la acest blog este de a gasi o activitate relaxanta si constructiva in acelasi timp. Am in plan sa incep o mica sectiune de recenzii pentru carti si filme, insa abia dupa ce ma voi simti suficient de comfortabil sa comunic prin intermediul blogului. Pana atunci, voi posta cateva articole personale despre evenimentele importante din viata mea, care sa va ajute sa ma cunoasteti mai bine.

Cel mai recent dintre ele ar fi petrecerea de majorat. Momentul la care viseaza orice licean, momentul care ar trebui sa te transforme, dupa parerea unora, in cu totul alta persoana peste noapte. Mai responsabil, mai inteligent, mai serios. Nici nu mai stiu de cate ori am auzit intrebarea "Si? Cum te simti la 18 ani?" Ei bine, la fel ca ieri. Si ca alaltaieri. Probabil la fel ca acum cateva luni. Timpul e relativ oricum, la fel ca si spatiul. Dar hai sa nu dezbatem teoria relativitatii acum, avem lucruri mai importante de discutat. Pentru mine, un pas important nu a fost petrecerea in sine, ci organizarea ei. Parintii mei au decis ca ma vor ajuta doar din punct de vedere financiar, organizarea fiind intru totul responsabilitatea mea. Am fost chiar entuziasmata, pentru ca simteam deja ca sunt "mare".

Totusi, era o problema destul de mare la mijloc: sunt veggie(mananc produse de origine animala, insa nu si carne). A fost o decizie care a venit de la sine si sunt foarte fericita asa. La fel sunt si mare parte din prietenii mei, nu stiu exact cum am reusit sa ne grupam astfel insa imi pare bine ca am facut-o. Din moment ce trebuia sa rezolv asta singura, am decis sa caut pe internet cu o luna inainte de ziua mea, sa imi fac o idee despre firmele de catering si oferta lor. Am facut o lista cu cateva care specificau ca ofera si meniuri vegetariene si am selectat in urma telefoanelor date una dintre ele care avea un meniu atractiv si surprinzator de ieftin, avand in vedere ingredientele folosite .

Am trecut mai departe cu alegerea locatiei. Problema destul de mare pentru ca putine localuri acceptau produse din exterior, si insistau sa furnizeze ei mancarea. Pana la urma am gasit un pub dragut de pe Lipscani si am achitat avansul. Decorarea salii a fost inclusa in pretul chiriei, la fel ca si personalul pentru o seara. Lucrurile incepeau sa ia forma deja.

Urmatorul pas a fost trimiterea invitatiilor (tot de pe net). Am ales unele turcoaz deschis pentru ca e culoarea mea preferata, cu un font simplu si citet, negru si niste detalii mici, aurii, discrete.

A venit si ziua majoratului. Nu am mai vazut atatea flori al un loc decat intr-o florarie! Si erau toate pentru mine! Oh, si cadourile... Simteam intr-adevar ca e ziua mea. Mancarea a fost FOARTE buna, muzica, la fel (de partea asta mi-am amintit abia cu 2 ore inainte de petrecere si aveam emotii ca nu va fi pe gustul nostru) si personalul foarte de gasca. Erau studenti, cam cu 2-3 ani mai mari ca noi, si bineinteles ca s-au distrat cot la cot cu noi. Inca nu am primit toate pozele de la prietenii mei, insa dupa ce le primesc voi posta pe blog arhiva. Daca vreti sa le vedeti/descarcati si ne cunoastem, lasati un comentariu cu adresa de mail si nume/referinte si va voi trimite parola.

De asemenea, daca sunteti interesati de servicii de catering, puteti accesa acest site. Sunt foarte seriosi.

miercuri, 5 decembrie 2012

Hello!

I'm back! Not for long though, I just wanted to show ou something cool: MY CATS! I brought them home this weekend and they're awesome and playful and funny. I found them on the street on my way hope from work and just couldn't help myself. My girlfriend fell in love with them instantly and even took monday off just to babysit them. I'll post more pictures when I get the chance, promise!

miercuri, 28 noiembrie 2012

Hi!

My name is Ionut and I'm 35 years old today. I am currently living in Romania and I work as a web developer, but I was born in London and lived there for the first 25 years of my life. I started this blog because I wanted to know more people from Romania and other countries as well, and I decided blogger was the best way to do this.